Asukasluku: 43 000

  Pinta-ala: 367 km2

Helsingin keskustaan: 30 min

Poimi parhaat palat landesta ja kaupungista

Nurmijärvellä elät kuin maalla. Tai kaupungissa. Tai parhaat palat molemmista poimien, kuten haluat. Nurmijärvi on erityisesti lapsiperheiden koti, sillä noin neljännes asukkaista on alle 15-vuotiaita. Oman grillin ääreen hurautat puolessa tunnissa Helsingin keskustasta.

Nurmijärvellä olemme ylpeitä toimivasta ja aktiivisesta kunnastamme, mutta myös leppoisasta maalaistunnelmasta ja kauniista luonnostamme. Nurmijärvi-simulaattorilla (ylpeastilande.fi) voit fiilistellä rakkaalla kotiseudullamme. Suosittelemme myös Suomen suurimpaan maalaiskuntaan muuttamista.

Seuraa Nurmijärveä somessa:

Tutustu nurmijärveläiseen

”Nurmijärvi on miksaus kaupunkilaisuutta ja maaseutuelämää. Täällä on tilaa elää ja liikkua. Halutessani pääsen pääkaupunkiin puolessa tunnissa. Lentokentälle pääsen vartissa. Olen iloisesti ja ylpeästi nurmijärveläinen. Olen riemuissani, että olen saanut ohjata kotikunnassani myös uusimman TV-sarjani Kevyttä yläpilveä.

Ai niin, luotsaan täällä myös Kino Juhaa, joka on Suomen symppiksin, rokkaavin ja romanttisin leffateatteri! Sekin on hyvä syy tulla vierailulle ja jäädä tänne. Tervetuloa!

Taavi Vartia

Taavi on ohjaaja, käsikirjoittaja ja kirjailija.

Taavin kuuma grillireseptivinkki

Taavin Souvlaki-kanavarras

Kanan rintafilettä

Mustapippuria

Oreganoa

Valkosipulia

Oliiviöljyä

Vartaaseen oman maun mukaan esimerkiksi pikkusipuleita, paprikaa, kirsikkatomaatteja tai sieniä

Koska työskentelen paljon myös Ateenassa, julistan souvlakin vahvasti nurmijärveläis-välimerelliseksi grilliherkuksi, jota parempaa ei universumissa ole.

Leikkaa marinoimaton kanan rintafile kuutioiksi. Sekoita 1 tl mustapippuria, ripaus oreganoa ja inaus valkosipulia desilitraan oliiviöljyä. Anna marinoitua tunnin ajan. Lävistä filekuutiot varrastikulla vuorotellen pikkusipuleiden, paprikan, pikkutomaattien tai sienien kanssa. Grillatessasi pensselöi vartaat marinadilla muutamaan kertaan.

Marinadin voi tehdä monimutkaisemminkin, mutta se menee jo hienosteluksi. Tarjoile tsatsikin ja fetasalaatin kera. Hymyile tarjoillessasi ja syödessäsi.

Seuraa Tuusulan asuntomessuja ja KUUMA-seudun tapahtumia sosiaalisessa mediassa

Instagram has returned invalid data.